2020 DYKE HOUSE I

realisatie zomer/najaar 2021


Deze woning op de dijk aan de zuidoever van de Hollandsche IJssel is als een loft met panoramisch uitzicht over de polder de Mient ontwopen.

Beneden slapen aan de rustige patio achtertuin en werken aan de voorzijde in contact met de straat. Op de verdieping ‘de Bel-Etage’ wordt gewoond in een 6m hoge open ruimte voorzien van een in de luwte liggend dakterras.

De woning is bekleed in zeer bijzondere gevelstenen, te weten Covers van Petersen. De stenen zijn doordat ze aan de gevel hangen volledig reversibel. Daarnaast zijn de kozijnen in thermisch gemodiviseerd verder onafgewerkt hout. De woning krijgt hiermee een zeer robuust uiterlijk dat zo passend is op deze grens van water en land aan de oevers van de Hollandsche IJssel.

DONALD OSBORNE ARCHITECTURE    NIEUWS    BUREAU    PROJECTEN

DOA