DOA

DONALD OSBORNE ARCHITECTURE    NIEUWS    BUREAU    PROJECTEN

Nominaties Amsterdamse Architectuur Prijs

De vakjury
De jury, dit jaar bestaande uit Madeleine Maaskant (Directeur Academie van Bouwkunst Amsterdam), architect Bart Reuser (NEXT Architects) en architectuurhistoricus Marieke Berkers (o.a. gastdocent Academie van Bouwkunst en Gerrit Rietveld Academie) heeft de keuze laten vallen op tien projecten. Uit de longlist van opgeleverde gebouwen valt op dat de bouwproductie duidelijk weer op gang is gekomen. Binnen de tien nominaties speelt diversiteit een grote rol: woningbouw, musea, sport en hotel zijn vertegenwoordigd. In tegenstelling tot vorig jaar bevindt zich slechts één transformatieproject onder de genomineerden. Uit de tien genomineerden kiest de jury binnenkort de winnaar.

De Publieksjury
Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt er ook een winnaar gekozen door een publieksjury.dit jaar bestaande uit huisarts Tom Matthews, gepensioneerd universitair docent didactiek van de bèta-wetenschappen Rien van Krieken en webredacteur bij de Nederlandse Vereniging van Banken Olivier Bolluijt. Allen bevlogen Amsterdammers met een voorliefde voor architectuur, maar nadrukkelijk niet werkzaam in het veld.

Uitreiking Amsterdamse Architectuur Prijs
De A.A.P. wordt uitgereikt op vrijdagavond 13 mei tijdens het Architectenbal in het W hotel achter de Dam. Het W Hotel is sinds 2015 gehuisvest in het voormalig Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf. Het oorspronkelijke ontwerp uit 1925 is van Joseph Crouwel en de transformatie is voor rekening van Office WINHOV. Voor het Architectenbal is de samenwerking voorgezet met de BNA Kring Amsterdam-Kennemerland.