2015 TANDWIELEN FABRIEK

De Tandwielen Fabriek is een ontwikkeling van Buro Amsterdam in samenwerking met Ronald Janssen Architecten en Donald Osborne Architect. De Tandwielen Fabriek heeft ook een nominatie voor de Zuiderkerkprijs. Het project betreft een transformatie van een oude fabriek naar 12 loftwoningen.

Transformatie van een voormalig fabriek naar 12 loftwoningen met dakterras en portieken. In samenwerking met Ronald Janssen Architecten.


De Arie Keppler prijs 2016

Deze herontwikkeling illustreert een van de stokpaardjes van de jury: cultureel erfgoed als dragende kracht voor eigentijdse

ruimtelijke kwaliteit.

Hoewel het fabriekspand geen monumentenstatus heeft, gaat het hier wel degelijk om waardevol erfgoed. Het pand heeft niet alleen zijn introverte, industriële karakter behouden, maar de transformatie vertelt

ook het verhaal over de recentere geschiedenis van de buurt waar bewoners in actie kwamen tegen ongewenste ontwikkelingen en zich inzetten voor een leefbare karakteristieke plek in de binnenstad.

De jury kent de prijs dan ook niet alleen toe aan de architect, maar ook aan de ontwikkelaar, die het lef heeft gehad om tijdens de crisis dit

risico te nemen.


De Geurt Brinkgreve Bokaal 2015

De jury (Gerard Groener, Anita Blom en Adre van Stigt) was unaniem in haar waardering van zowel de herbestemming als de kwaliteit van het opdrachtgeverschap.


Zuiderkerk prijs 2015

Hiernaast heeft de Tandwielen fabriek een nominatie voor de Zuiderkerkprijs gekregen. ‘Dit is uitermate charmant en vakkundig gedaan.’ Aldus de Jury, Madeleine Maaskant, Marlies Buurman en Jorgen Haring.


Amsterdamse Architectuur Prijs 2016

De Tandwielen fabriek was een van de genomineerden voor de AAP 2016. De architectuurprijs voor de beste gebouwen in Amsterdam. De prijs wordt op het architectenbal te Amsterdam uitgereikt vanuit het Arcam, het Amsterdams architectuur centrum.
 

DONALD OSBORNE ARCHITECTURE    NIEUWS    BUREAU    PROJECTEN

DOA